Sponsorer

Sponsorer

Augustpriset 2021 delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med Elite Hotels. 

– Det är väldigt hedrande for mig och Elite Hotels att få vara med att utveckla Augustpriset. Att bidra genom att stötta svensk litteratur och det skrivna ordet är viktigt för oss och positivt för samhället och för Sverige. Samhällsengagemang av den här sorten är också mycket stimulerande för mig och mina medarbetare, säger Bicky Chakraborty, VD, grundare och ägare till Elite Hotels. 

- Augustpriset har en naturlig koppling till våra värdeord – tradition, kvalitet, flärd – och till vår verksamhet. Boken och läsningen utgör en naturlig del av en hotellvistelse och innehar en självklar plats på våra hotell. Att vi har ett starkt engagemang för kultur och det svenska kulturarvet också i en bredare bemärkelse blir tydligt i vårt arbete för att bevara och förvalta anrika stadshotell.

Elite Hotels har varit huvudsponsor av Augustpriset sedan 2016. Det är Sveriges största privatägda hotellkedja och består idag av mer än trettio kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Läs mer på elite.se