Tara Moshizi leder Augustpodden i ny programserie

Tara Moshizi leder Augustpodden i ny programserie

Augustpodden har fått nya kläder. Första avsnittet i en ny inspirerande serie om läsning publiceras imorgon fredag 28 april. Journalisten Tara Moshizi bjuder in kända gäster till studion för att bland annat prata om romankaraktärer de blivit kära i, böcker som fått dem att lipa och författare som format deras uppväxt. Och vilket är egentligen det bästa läsminnet?

Tara Moshizi och Mats Strandberg. Ladda ned pressbilder här

 
– Jag snokar gärna lite diskret i folks bokhyllor för att ta reda på vad de läser, och nu kan jag äntligen sluta smyga med det. Podden ger mig legitimitet. I programserien ska jag fullständigt vältra mig i härlig litteratur tillsammans med mina gäster och ta reda på vilka böcker som förändrat deras liv. Dessutom ska jag ta reda på om det är ok att vara otrogen i litteraturens namn, säger Tara Moshizi. 

Premiärprogrammet gästas av författaren Mats Strandberg som tillsammans med Sara Bergmark Elfgren ligger bakom Engelsfors-trilogin. Han avslöjar vilken författare som gett honom stress-eksem, varför tv-serien Twin Peaks varit en stor inspirationskälla och vilken bok som tröstade honom när han var mitt i en sorg. Dessutom berättar Mats varför han vill sätta skräck i ett demensboende. Tara kontrar med att avslöja en mörk hemlighet som involverar Knausgård. På köpet får du massor av boktips som rör allt ifrån vikingafantasy till riktiga rysare. 

Under serien kommer Augustpodden att fokusera på läs- och skrivlust och på samtida svensk litteratur. Augustpodden kommer också att ge inspiration och tips till alla unga skribenter när Lilla Augustpriset står i fokus. 

Augustpodden produceras av Tara Moshizi på uppdrag av Svenska Förläggareföreningen och presenteras i samarbete med Elite Hotels och PostNord. 

Kontakt

Om Augustpodden
Tara Moshizi, 070-999 42 55, taramoshizi@gmail.com

Om Augustpriset
Karin Sandberg, Svenska Förläggareföreningen, 070-193 79 45, karin.sandberg@forlaggare.se 

Om Tara Moshizi
Tara Moshizi är en Stockholmsbaserad frilansjournalist. Hon jobbar bland annat som programledare i SVT och kulturskribent i Expressen och Icakuriren. 

Om Augustpriset
Augustpriset är den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris. Svenska Förläggareföreningen instiftade Augustpriset 1989 med syftet att årligen belöna och sätta fokus på de allra bästa nyutkomna böckerna på svenska. Augustpriset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. 

En jury i respektive kategori nominerar sex titlar vardera. Vilka de nominerade titlarna är tillkännages i år den 23 oktober. De nominerade titlarna läses därefter av en elektorsförsamling, som består av sammanlagt 63 personer – en tredjedel bokhandlare, en tredjedel bibliotekarier och en tredjedel litteraturkritiker och andra. Omröstningen är sluten. Den titel som får flest röster i respektive kategori vinner.

På Augustgalan, i år den 27 november, delas Augustpriset ut. Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor. Pristagarna får även en bronsstatyett formgiven av konstnären Mikael Fare. På Augustgalan avslöjas också vinnaren av Lilla Augustpriset, vilket instiftades 1994 av Svenska Förläggareföreningen för att öka unga människors intresse för läsning och uppmuntra till eget skrivande.

Augustpriset delas ut i samarbete med Elite Hotels och PostNord.
Besök www.augustpriset.se för mer information.

Nike Phantom Vision