Presskonferens: Augustpriset – 2015 års nominerade titlar tillkännages

Presskonferens: Augustpriset – 2015 års nominerade titlar tillkännages

De 18 titlar som nomineras till årets Augustpris tillkännages vid en presskonferens måndagen den 19 oktober. Nominerade författare, juryernas ordföranden och årets galakonferencier kommer att närvara. Under presskonferensen avslöjas också vilka sex texter som nomineras till Lilla Augustpriset.

Tid: Måndagen den 19 oktober kl. 12.15 till ca 13.00. Insläpp från kl. 11.45.

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm.

Anmälan: Senast den 15 oktober. Anmälan görs här

Vi bjuder på lunchtallrik och dryck.
OBS! Medtag presslegitimation!

Missa heller inte Augustpriset Live, som i år arrangeras för första gången! Det blir ett exklusivt event på Kulturhuset i Stockholm där en inbjuden, bokälskande publik har möjlighet att möta de Augustnominerade författarna. Journalister bjuds in att bevaka och medier att direktsända från eventet. Läs mer och anmäl dig här.  

Augustpriset är ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser. Augustpriset och Lilla Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med PostNord. Svenska Förläggareföreningen instiftade priset 1989 för att belöna och sätta fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år. Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Under Augustgalan, som äger rum måndagen den 23 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus, tillkännages vilka tre böcker som belönas med Augustpriset. Dessutom avslöjas vinnaren av Lilla Augustpriset. Evenemanget produceras av Fascinera.

Tre jurygrupper nominerar sex titlar i varje kategori. Ordförande i den skönlitterära juryn är Kaj Schueler, i fackboksjuryn Billy Ehn och i barn- och ungdomsboksjuryn Åsa Warnqvist. Lilla Augustprisets juryordförande är Erik Titusson.

Sammanlagt har 461 titlar skickats in till juryerna för bedömning. Till Lilla Augustpriset har 557 texter från ungdomar i åldrarna 16 t.o.m. 20 år skickats in.

Medier som önskar visa livesändningen från presskonferensen på sina egna sajter ber vi kontakta Minna Jonsson, augustpriset@fascinera.se, tel. 0707-345 205.

Frågor om presskonferensen besvaras av:
Minna Jonsson, augustpriset@fascinera.se, tel. 0707-345 205

Kontakt Svenska Förläggareföreningen:
Karin Sandberg, karin.sandberg@forlaggare.se, tel. 070-193 79 45

Hjärtligt välkommen!