Presskonferens: Augustpriset – 2014 års nominerade titlar tillkännages

Presskonferens: Augustpriset – 2014 års nominerade titlar tillkännages

De 18 titlar som nomineras till årets Augustpris tillkännages vid en presskonferens den 20 oktober. Nominerade författare, juryernas ordföranden och årets galakonferencier kommer att närvara. Under presskonferensen avslöjas också vilka sex texter som nomineras till Lilla Augustpriset.

OBS! Presskonferensen hålls för andra året i rad på Nalen i Stockholm.

Vi bjuder på lunchtallrik och dryck.

Tid: Måndagen den 20 oktober kl. 12.15 till ca 13.00. Insläpp från kl. 11.45.
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm.

Samtliga journalister/fotografer som vill närvara måste föranmäla sig, senast den 17 oktober. Anmälan görs här

OBS! Medtag presslegitimation!

Augustpriset är ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser. Augustpriset och Lilla Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med PostNord. Svenska Förläggareföreningen instiftade priset 1989 för att belöna och sätta fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år. Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Under Augustgalan, som äger rum måndagen den 24 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus, tillkännages vilka tre böcker som belönas med Augustpriset. Dessutom avslöjas vinnaren av Lilla Augustpriset. Evenemanget produceras av Fascinera.

Tre jurygrupper nominerar sex titlar i varje kategori. Ordförande i den skönlitterära juryn är Kaj Schueler, i fackboksjuryn Thomas Willtorp och i barn- och ungdomsboksjuryn Åsa Warnqvist. Lilla Augustprisets juryordförande är Erik Titusson.

Sammanlagt har 467 titlar skickats in till juryerna för bedömning. Till den skönlitterära klassen har 148 titlar från 42 olika förlag skickats in, till fackboksklassen 167 böcker från 51 förlag och till kategorin barn-och ungdomslitteratur 152 titlar från 32 förlag. Till Lilla Augustpriset har 510 texter från ungdomar i åldrarna 16 t.o.m. 20 år skickats in.

Frågor om presskonferensen besvaras av:
Marius Bratten,  augustpriset@fascinera.se, tel. 0707-345 205.

 
Hjärtligt välkomna!

Cheap Nike Air Max 2017 For Online Sale