Pressinbjudan till utdelningen av Augustpriset

Pressinbjudan till utdelningen av Augustpriset

Välkomna att bevaka årets Augustprisutdelning!

Årets Augustpris delas ut måndagen den 23 november. På grund av de rådande omständigheterna kommer prisutdelningen ske vid ett digitalt direktsänt evenemang. Under programmet kommer Augustpriset för Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok att delas ut. Dessutom kommer vinnaren av Lilla Augustpriset att tillkännages, och årets mottagare av Svenska Förläggareföreningens Hederspris kommer att uppmärksammas och hyllas.

Prisutdelningen sänds måndagen den 23 november, med start klockan 16.30.

Efter programmets slut, klockan 18.00, kommer vi att erbjuda zoom-intervjuer med pristagarna. För att delta måste ni anmäla er i förväg senast fredag 20/11. Observera att det finns ett begränsat antal platser, och att först till kvarn gäller.

Pressbilder kommer finnas tillgängliga här.

Press anmäler sig här

 

Programmet kommer att direktsändas på augustpriset.se. Det kommer även att sändas live av TT som distribuerar sändningen utan kostnad. För att ta del av live-sändningen behöver ni en rtmp-adress så att TT ska kunna sända till ert strömhotell. För att beställa sändningen, kontakta Birgitta Nilsson på 08-692 26 71 eller birgitta.nilsson@tt.se.
 

Pressfrågor besvaras av

• Kristin Henriksson, 073-704 70 29, press@augustpriset.se
• Josefin Sahlin, 073-583 70 89, press@augustpriset.se