Augustpriset Live – möt årets Augustnominerade författare samma dag de tillkännages!

Augustpriset Live – möt årets Augustnominerade författare samma dag de tillkännages!

I år arrangeras för första gången Augustpriset Live, ett exklusivt event på Kulturhuset i Stockholm där en inbjuden, bokälskande publik har möjlighet att möta de Augustnominerade författarna bara några timmar efter att de tillkännagivits under en presskonferens. Publiken får chansen att möta författarna genom modererade diskussioner på scen, personliga samtal och boksignering.


Daniel Sjölin. Foto: Rickard Eriksson. För att ladda ned en högupplöst pressbild, klicka på fotot. 

Daniel Sjölin leder samtalen med författarna: 
Vi ska få till världens kortaste bokmässa med Sveriges bästa böcker, mingel, barsamtal, författarsamtal – en liten minifest för alla nominerade. Det ska bli roligt att få blanda friskt mellan de olika kategorierna och spännande att lösa upp gränserna!

Vi välkomnar journalister att bevaka evenemanget och media att dela liveströmmen på sina egna sajter.

Tid: Måndagen den 19 oktober kl. 17.30-19.00. Dörrarna öppnas kl. 17.00.

Plats: Studion, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 3, Stockholm

Pressanmälan: https://billetto.se/sv/events/augustprisetlive senast den 16 oktober kl. 12.00. OBS! Ange kod ZPS. Medtag presslegitimation.
 
Augustpriset Live kommer att direktsändas på Augustprisets sajt, www.augustpriset.se. Det finns möjlighet att dela livestreamen från evenemanget på era egna webbplatser.  Kontakta pressansvarig Minna Jonsson, augustpriset@fascinera.se, tel. 0707-345 205, för mer information.
 
Augustpriset Live arrangeras samma dag som presskonferensen då de titlar som nomineras till Augustpriset tillkännages. Presskonferensen hålls kl. 12.15-13.00 på Nalen i Stockholm. Pressinbjudan till detta skickas den 5 oktober. Här kan du anmäla dig till pressutskick från Augustpriset.
 
Pressfrågor om Augustprisets presskonferens och Augustpriset Live ställs till:
Minna Jonsson, augustpriset@fascinera.se, tel. 0707-345 205
 
Kontakt Svenska Förläggareföreningen:
Karin Sandberg, karin.sandberg@forlaggare.se, tel. 070-193 79 45
 
Om Augustpriset
Augustpriset är ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser. Augustpriset och Lilla Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med PostNord. Svenska Förläggareföreningen instiftade priset 1989 för att belöna och sätta fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år. Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

De 18 titlar som nomineras till årets Augustpris tillkännages vid en presskonferens den 19 oktober.  Pressinbjudan kommer att skickas ut den 5 oktober. Registrera dig för pressutskick från Augustpriset här.

Under Augustgalan, som äger rum måndagen den 23 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus, tillkännages vilka tre böcker som belönas med Augustpriset. Dessutom avslöjas vinnaren av Lilla Augustpriset. Evenemanget produceras av Fascinera.

Läs mer om Augustpriset på www.augustpriset.se

Off White X Nike Design