Augustpriset 2012: Daniel Sjölin leder årets Augustgala. Påminnelse om presskonferens.

Augustpriset 2012: Daniel Sjölin leder årets Augustgala. Påminnelse om presskonferens.

Den 22 oktober är det dags för presskonferensen där de titlar som nominerats till årets Augustpris tillkännages. Nominerade författare och juryernas ordföranden kommer att närvara. Presskonferensen leds av Daniel Sjölin som också kommer att leda 2012 års Augustgala. Glöm inte att föranmäla dig - vi bjuder på lunchtallrik och dryck.

Tid: Måndagen den 22 oktober kl. 12.15. Insläpp från kl. 12.00.
Plats: Postmuseum, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan.

OBS! Samtliga journalister/fotografer som vill närvara måste föranmäla sig snarast, helst senast den 19 oktober. Gör det enklast på internet: http://fascinera.se/augustpress

Daniel Sjölin är författare och tidigare programledare för litteraturmagasinet ”Babel” på SVT. Han debuterade 2003 med ”Oron bror” och har själv varit Augustpris-nominerad 2007 för ”Världens sista roman”.
- Ja, det var en stor upplevelse att bli nominerad. Jag minns exakt var jag var när min förläggare ringde och berättade. Det olidligt jobbiga med att vara nominerad är att man hela tiden försöker glädjas åt det samtidigt som katastroftänkandet förbereds, säger Daniel Sjölin.

Augustgalan äger rum den 26 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus. Augustpriset delas i år ut för tjugofjärde gången, och som vanligt i tre kategorier: årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok. Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med Posten, och evenemanget produceras av Fascinera.

Frågor om presskonferensen besvaras av:
Victoria Greve, augustpriset@fascinera.se tel. 08-411 58 00 alt. 076-137 77 18

Hjärtligt välkomna!

Kristina Ahlinder
Svenska Förläggareföreningen

Läs mer om Augustpriset på vår nya hemsida: www.augustpriset.se