Augustpriset 2012: Årets nominerade böcker tillkännages. Inbjudan till presskonferens.

Augustpriset 2012: Årets nominerade böcker tillkännages. Inbjudan till presskonferens.

De titlar som nominerats till årets Augustpris tillkännages vid en presskonferens. Vid presskonferensen kommer nominerade författare samt årets konferencier och juryernas ordföranden att närvara. Vi bjuder på lunchtallrik och dryck.

Tid: Måndagen den 22 oktober kl. 12.15. Insläpp från kl. 12.00.
Plats: Postmuseum, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan.

OBS! Samtliga journalister/fotografer som vill närvara måste föranmäla sig snarast, helst senast den 19 oktober. Gör det enklast på internet: http://fascinera.se/augustpress

Augustgalan äger rum den 26 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus. Augustpriset delas i år ut för tjugofjärde gången, och som vanligt i tre kategorier: årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok. Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med Posten, och evenemanget produceras av Fascinera.

Ordförande i den skönlitterära klassen är Kerstin M. Lundberg, i fackboksklassen Thomas Willtorp och i barn- och ungdomsboksklassen Cecilia Östlund. Lilla Augustprisets ordförande är Stefan Skog.

I år har 421 titlar skickats in för bedömning. Till den skönlitterära klassen har 148 böcker sänts in från 36 förlag, till fackklassen 129 böcker från 48 förlag och till barn- och ungdomsklassen 144 böcker från 35 förlag. Till Lilla Augustpriset har 561 texter från ungdomar i åldrarna 16 t.o.m. 20 år skickats in.

Frågor om presskonferensen besvaras av:
Victoria Greve, augustpriset@fascinera.se tel. 08-411 58 00 alt. 076-137 77 18
Hjärtligt välkomna!

Kristina Ahlinder
Svenska Förläggareföreningen
 
Läs mer om Augustpriset på www.augustpriset.se.