Augustpriset 2012: Anmäl dig nu till presskonferensen där årets nominerade böcker tillkännages

Augustpriset 2012: Anmäl dig nu till presskonferensen där årets nominerade böcker tillkännages

På måndag är det dags för presskonferensen där de titlar som nominerats till årets Augustpris tillkännages. Nominerade författare och juryernas ordföranden kommer att närvara. Presskonferensen leds av Daniel Sjölin som också kommer att leda 2012 års Augustgala. Glöm inte att föranmäla dig – vi bjuder på lunchtallrik och dryck.

Tid: Måndagen den 22 oktober kl. 12.15. Insläpp från kl. 12.00.
Plats: Postmuseum, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan.

OBS! Samtliga journalister/fotografer som vill närvara måste föranmäla sig snarast, helst idag! Gör det enklast på internet: http://fascinera.se/augustpress

För den som inte kan närvara under presskonferensen kommer den att livestreamas på www.augustpriset.se från kl. 12.15.

Augustgalan äger rum den 26 november med start kl. 17.30 i Stockholms Konserthus. Augustpriset delas i år ut för tjugofjärde gången, och som vanligt i tre kategorier: årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok. Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med Posten, och evenemanget produceras av Fascinera.

Ordförande i den skönlitterära klassen är Kerstin M. Lundberg, i fackboksklassen Thomas Willtorp och i barn- och ungdomsboksklassen Cecilia Östlund. Lilla Augustprisets ordförande är Stefan Skog.

I år har 421 titlar skickats in för bedömning. Till den skönlitterära klassen har 148 böcker sänts in från 36 förlag, till fackklassen 129 böcker från 48 förlag och till barn- och ungdomsklassen 144 böcker från 35 förlag. Till Lilla Augustpriset har 561 texter från ungdomar i åldrarna 16 t.o.m. 20 år skickats in.

Frågor om presskonferensen besvaras av:
Victoria Greve, augustpriset@fascinera.se tel. 08-411 58 00 alt. 076-137 77 18

Hjärtligt välkomna!

Kristina Ahlinder
Svenska Förläggareföreningen
 
Läs mer om Augustpriset på www.augustpriset.se.