Vilka blir årets Augustpristagare?

Nu är det äntligen dags för årets litterära höjdpunkt för författare, förläggare, bokhandlare, bibliotekarier, litteraturkritiker och bokälskare från hela landet!  Ikväll får vi reda på vilka tre av 18 nominerade böcker som belönas med det prestigefyllda Augustpriset, som delas ut under Augustgalan i Stockholms Konserthus. Dessutom får vi veta vilken av sex nominerade texter som vinner Lilla Augustpriset.

För alla som inte har möjlighet att vara med på plats, finns chansen att följa galan direkt på här på Augustpriset.se. Sändningen startar kl. 17.30 och slutar omkring kl. 18.45. Följ också Augustpriset på FacebookTwitter och Instagram. Använd gärna #Augustpriset om du vill prata med andra om priset.

Här listas alla Augustnominerade titlar och juryernas motiveringar och här kan du läsa de sex nominerade texterna till Lilla Augustpriset! 

Augustpriset delas ut i följande tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. Prissumman i varje kategori är 100 000 kr. Vinnarna får även en bronsstatyett formgiven av Mikael Fare. Lilla Augustprisets vinnare får 15 000 kr.

Augustpriset och Lilla Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen i samarbete med PostNord. Augustgalan produceras av Fascinera.