Tävlingarna i julrim - en succé!

Det var många som ville vara med och tävla om de fina bokpaketen på Augustprisets facebooksida. Tävlingen gick ut på att skriva ett julrim som passade med en av titlarna och den personen du skulle vilja ge boken till. Här publicerar vi de vinnande julrimmen. 

Karl Burman:
Mor, du som håller konsten kär, se till din son som bokmal är: Skatta varje vaken vända, som en lässtund utan ända. Efter skymningsljusets brand, du bläddrar i ett Aftonland.

Jan-Ewert Strömbäck:
Den här boken gestaltar en färd, men knappast mot frihetens gudinna. Resan är mest av inre slag. När du lärt dig läsa, ska du världen vinna. Tack, lilla Sally, för att du gör vår dag. 

Åsa Blomqvist:
När kvällen kommer, fri du är för sällan, då vill jag ge dig boken Fattigfällan. Min kära dotter intresserad av allt från New York till Goa. Jag vill ge allt till dig, min käraste, allra käraste Moa!

Berit Berglund: 
En sargad sorgsen värld lagd i grus, nu samlas efter tid av fredens glädjerus, och börjar kämpa för en framtid mindre dyster, det år du kom till världen kära syster, så läs om nya gränser nya riken och nytt hopp, en tro att nu för alla krig ska sättas stopp!

Ann-Cathrin Johansson: 
Glömskans bibliotek - är det mitt? Ett bibliotek som gjort sitt? Det vill jag absolut inte tro! Utav ord och böcker bygger vi en bro, mellan oss som levt här i många år och alla de som in i Sverige komma får! Låt mig dela denna gåva med vänner, såna jag känt länge och de som jag ännu inte känner!

David Renklint: 
Tänk att läsa om Margits ormbunksland, om familjeband och hjärtan i brand. En bok till Kristin, avnjuts med julmust och hennes vinst blir en bok om förlust. 

Karin Hyleborg: 
Harry min lilla tuss. Känner du dig trygg? Vi åker buss. Du håller hårt om stolens rygg. Var ska vi idag? Till ett annat land? en annan stad? till en kompis eller till rymden så stor...? Vi ska hem mitt barn, hem till katterna, pappa, storasyster och storebror.

Madelene Myring. Boken "oj, en polis" till Knut 2,5 år: 
Kom, så läser vi ett slag, har en mysstund, du och jag! Ja lilla Knutte, vännen min, vi ger oss av, i fantasin! Med en polis och bröder två, i äventyret som du nu ska få. Ja, en bok oss nya världar ger. Vi skyndar oss att läsa mer!