Nu söker vi 2018 års August-ambassadörer!

 

Älskar du böcker? Bloggar du, eller syns på andra sociala medier? Vill du bevaka höstens största svenska litteraturpris? Då har du chansen att bli en av årets August-ambassadörer! I år är det trettionde gången priset delas ut, vilket vi såklart kommer att fira lite extra.

Vad innebär det att vara August-ambassadör?

Som August-ambassadör får du VIP-inbjudan och pressackreditering till Augustprisets evenemang – uppstartsminglet, nomineringseventet och Augustgalan – under hösten, möjlighet att intervjua de nominerade författarna, löpande information om allt som händer kring Augustpriset, recensionsexemplar av de nominerade böckerna i den kategori du bevakar och en officiell ambassadörsbadge att använda i dina digitala kanaler. Dessutom hjälper vi dig att sprida dina bästa inlägg genom att berätta om dem i Augustprisets kanaler!

Vad krävs för att bli August-ambassadör?

Det viktigaste är att du kan visa att du redan nu skriver flitigt, lustfyllt, engagerat och seriöst om litteratur och att det du skriver läses, gillas och sprids i sociala medier. Har du ett särskilt engagemang för ungas skapande och skrivande är det ett plus eftersom vi även vill att de nominerade till Lilla Augustpriset ska uppmärksammas.

Anmäl dig idag!

Skicka in din anmälan till fanny.larsson@forlaggare.se snarast, och senast den 17 september!

I anmälan vill vi att du:

  1. Berättar varför du vill bli August-ambassadör.
  2. Listar alla dina konton i digitala kanaler. Detta så vi kan få en komplett och rättvis bild av dig och hur du kommunicerar på nätet.
  3. Uppger hur många följare/prenumeranter och liknande du har och hur mycket dina inlägg delas och sprids.
  4. Berättar vilken eller vilka av Augustprisets tre kategorier – skönlitteratur, facklitteratur eller barn- och ungdomslitteratur – som intresserar dig mest. Som ambassadör blir du utsedd att särskilt bevaka ett av litteraturområdena, med andra ord de författare och böcker som nomineras i en specifik kategori. Självklart är du välkommen att skriva om alla de andra böckerna också!

Vår hållning

Vi är rädda om Augustprisets anseende. Som August-ambassadör får du använda vårt varumärke och då vill vi att du respekterar och sympatiserar med dessa grundläggande principer:

  • Du ska respektera den fria tanken, det fria ordet och grundläggande demokratiska värderingar.
  • Du får inte särskilt gynna eller ta ställning för enskilda kommersiella, politiska eller religiösa intressen på ett sätt som kan missgynna Augustpriset, våra partners eller några av de nominerade böckerna, författarna eller förlagen.

Om vi tycker att du bryter på någon av de här principerna, eller om vi uppfattar att du har gett oss en missvisande bild av dig själv och hur du kommunicerar i digitala kanaler, förbehåller vi oss rätten att frånta dig titeln August-ambassadör – och därmed rätten att använda vårt varumärke och ange att du samarbetar med oss.

 

Vi ser fram emot din ansökan!