Nominerade författare på Augustturné

Foto: Sören Andersson. 

I samarbete med Akademibokhandeln anordnas under hösten den första Augustturnén. Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister. 

Under turnén kommer nominerade från alla de tre kategorierna medverka, det vill säga Årets svenska skönlitterära bokÅrets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.
 
”Det är verkligen roligt att vi kan samarbeta kring den här Augusturnén, framför allt att de nominerade författarna får möta varandra och publiken i bokhandeln. Förhoppningsvis är det här starten på en fin Augusttradition”, säger Kristina Ahlinder, VD Svenska Förläggareföreningen.
 
Den 5 november samtalar Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan, i Akademibokhandelns butik i Lund med Olivia Bergdahl, Peter Handberg och Oskar Kroon.
Näst på tur är Akademibokhandelns butik i City i Stockholm den 12 november där Yukiko Duke modererar ett samtal mellan Daniel Gustafsson, Jenny Jägerfeld, Sara Stridsberg och Sara Lundberg.
Turnén avslutas i Akademibokhandelns butik i Uppsala den 13 november, då Upsala Nya Tidnings kulturchef Johanna Åberg Lundén leder ett samtal mellan Steve Sem-Sandberg, Alexandra Borg, Nina Ulmaja och Per Gustavsson.
 
"Augustpriset är en mycket positiv bokhändelse i höstmörkret och något som intresserar många av våra kunder. Vårt mål är att våra butiker ska vara levande mötesplatser som inspirerar och sprider kunskap. Därför är vi väldigt glada över detta samarbete som gör det möjligt att välkomna några av de Augustnominerade författarna till våra butiker. Vi ser fram emot spännande samtal och massor av läsglädje", säger Cecilia Helsing, marknadschef på Akademibokhandeln.