Maria Kotaleski: "Jag började skriva för att utmana mig själv!"

Maria Kotaleski

Maria Kotaleski Foto: Privat

Maria Kotaleskis Sommartid är en berättelse om skör kärlek. ”Bildspråket får det att kännas som att vi befinner oss i skidstugan, en kort stund innan middagen måste påbörjas” skriver juryn om Sommartid.

– Jag började skriva för att utmana mig själv! Jag tyckte att mina vänner skrev bättre än jag på högstadiet så jag ville tävla, och sen upptäckte jag hur roligt det var att skriva.
Maria går på skådespelarprogrammet på Calle Flygare Teaterskola och teatern har också varit en sorts tävling med henne själv.

– När jag var liten var jag så otroligt blyg. Min pappa uppmuntrade mig att gå och testa att spela teater och det hjälpte verkligen. På scen behövde jag inte vara mig själv, så då blev det inte pinsamt.

Maria skriver mest noveller. När det är fullt upp med annat i livet hinns det inte med mycket skrivande men i lugnare perioder väcks fler tankar som inspirerar till berättelser. För Maria är skrivandet ett sätt att samla tankarna och släppa oro.

– Jag kan ibland känna att jag ältar saker och då kan det vara skönt att skriva av sig. Man lägger liksom tankarna i en annan person i berättelsen.

Här kan du läsa och rösta på alla nominerade bidrag till Lilla Augustpriset 2015