Frida Alexandersson: "Jag har alltid varit lite privat"

Frida Alexandersson

Frida Alexandersson. Foto: Privat

Frida Alexanderssons novell När två blir mer än en handlar om krig och att lämna en plats för att bevisa något. Idén kom från ett barndomsminne.

Det finns en passage i berättelsen där huvudpersonen byter sina två femmor mot sin systers tiokrona för att systern hellre vill ha två mynt – det är ju mer än ett.

– Jag kom att tänka på det minnet från när jag var liten och vad man kunde göra av, sen utvecklades berättelsen därifrån. Den handlar om en tjej som tar värvning och senare i boken kommer en jämförelse med mynten “två skott i bröstet är lika mycket som ett i huvudet”, säger Frida Alexandersson.

Frida säger att hon alltid skapat berättelser i huvudet, men att det är ganska nyligen som berättelserna har tagit form i skrift.

 – Nu när jag är äldre vet jag hur jag ska få ner tankarna på papper, säger hon. 

Frida Alexandersson går sista året på gymnasiet i Västerås och har inte riktigt bestämt sig för vad hon ska göra i framtiden, men hon vill fortsätta att utveckla sitt skrivande.

– Jag har alltid varit lite privat och inte låtit någon läsa det jag skrivit, men jag fick nys om det här med Lilla Augustpriset förra året och läste bidragen. Jag berättade inte för någon att jag skickat in, så det inte skulle märkas ifall jag inte skulle. Men nu är det kul att folk kan läsa den, säger hon.

 

Här kan du läsa och rösta på alla nominerade bidrag till Lilla Augustpriset 2014. 

Air Max 90 YEEZY 2 SP