Bokbloggarna har Augustgala i vardagsrummet

Beatrice Snabb, Sara Dalengren och Judit Joób ska följa Augustgalan hemma. Foto: Privat

Beatrice Snabb, Sara Dalengren och Judit Joób ska följa Augustgalan hemma. Foto: Privat

Beas bokhylla är en blogg driven av tre nördar som älskar böcker, enligt en av nördarna själv, Beatrice Snabb. Tanken var att hon tillsammans med Sara Dalengren och Judit Joób skulle vara på plats på galan, men som föräldrar till småbarn blir det i stället Augustgala hemma i vardagsrummet i Hjo.

– Vi drar ihop ett gäng som vi vet är intresserade, bland annat vår bokcirkel, och så kommer vi streama galan på storbilds-tv hemma hos mig, säger Beatrice Snabb.

Augustsnacksen kommer bestå av ostbricka och småtilltugg, men den ursprungliga ambitionen att komma i galaklädsel fick de tyvärr tumma på.

– Först hade vi faktiskt tänkt ha typ långklänning och frack, men sen kom jag på att det började halv sex och att folk kommer direkt från jobbet. Så nu blir det lite mer ”kom som du är”, men med snittar och bubbel såklart!

Beatrice Snabb har riktat in sig på att läsa fackböckerna och har en vinnarfavorit inför måndagen.

– Jag tycker Popmusik rimmar på politik skulle vara en värdig vinnare. Anna Charlotta Gunnarson stack ut både i innehåll och språk, hon skriver väldigt finurligt. Det märks att hon är en riktig musiknörd.

 

Här bjuder Beas bokhylla in till Augustmingel för boknördar i närheten av Hjo.

Missa inte livesändningen av galan på vår hemsida med start klockan 17.30 måndagen den 24 november!

NIKE AIR JORDAN