Augustpriset 2018 – De nominerade är…

Blir det en spännande debutant eller en folkkär favorit? Vad kan vi se för trender i bokutgivningen 2018? Och vilka är egentligen årets bästa böcker?

Kom till Södra teatern och var med när årets nomineringar till Augustpriset tillkännages! Den 22 oktober får vi äntligen veta vilka böcker som har chans att tilldelas det prestigefyllda priset, som i år firar 30-årsjubileum! Dessutom avslöjas de nominerade bidragen till Lilla Augustpriset. Efter tillkännagivandet blir det spännande samtal på scen när Daniel Sjölin intervjuar de nominerade författarna. Dessutom kan du mingla och träffa författarna, köpa de nominerade böckerna och få dem signerade.

Efter att i flera år haft scensamtal med de nominerade börjar Daniel Sjölin bli van vid hemlighetsmakeriet dagarna innan.

- Det litet ångestfyllt att vara den som fått veta i förväg, berättar han. Har jag koll på papper och dokument så jag inte glömmer dem nånstans, eller råkar slinta på en mejlknapp så att frågemanuset jag pular med slinker iväg? Tvångstankar i hjärnans tourettes-gryta. Bäst är att hålla sig undan offentliga miljöer där man riskerar att få frågor - för även om munnen är tyst har jag dåligt pokerfejs. Men - det är en pirrig och glad ångest. 

 

Tid: Måndag den 22 oktober. Scenprogram kl. 17.45 – 19.30 och därefter mingel och boksignering till ca. kl. 20.30.
Dörrarna öppnas kl. 17.00 då vi också bjuder på ett glas vin/öl/alkoholfritt.

Plats: Södra teatern, Mosebacke Torg 1, Stockholm.

Biljetter köper du här.

 

Kan du inte vara med på plats?

Vi livesänder hela nomineringseventet här på Augustpriset.se kl. 17.45 – 19.30. Missa inte det!

Varmt välkommen!