Augustambassadörer för kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok

Vi har ett fantastiskt gäng bloggare som är Augustambassadörer för kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Här kommer en chans att lära känna ambassadörerna och deras läsvanor lite bättre!

Prickiga Paula
Hej Paula, Vem är du?
Prickiga Paula är en barnboksnörd, som älskar prickar, färg, choklad, pyssel och klänningar. Jobbar som barnbibliotekarie i Växjö.

Beskriv din blogg!
Bloggen Prickiga Paula och böckerna är en plats för mig att dela med mig av mina läsupplevelser och mitt boknörderi. Min läsdagbok, mina tankar om böcker och läsning. Alltid gissar jag vilka jag tror ska bli nominerade till Augustpriset i den viktigaste kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Bloggen har funnits i tre år.

Vad läser du helst?
Barn- och ungdomsböcker med härligt annorlunda, udda tänkande bokvänner i.

Var läser du helst?
I min rosa soffa.

Vilken bok läser du om?
Alltid Per Nilsson och Anna Höglund. Men alla mina böcker innehåller massor av hundöron så ibland läser jag om vissa sidor. Behöver ju träffa mina bokvänner igen och igen.

Bokunge
Hej, vilka är ni?
Emelie Ljungberg och Johanna Palm. Vi båda jobbar som bibliotekarier och har ett genuint, nördigt intresse för barnlitteratur och barns kultur.

Beskriv er blogg!
Bokunge är en blogg om böcker för barn upp till tio år. Vi skriver recensioner, tipsar och lyfter fram nyheter om barnböcker och barnkultur. Just nu tycker vi lite extra mycket om Instagram, där vi har funnits sen juli. Vi är oberoende och skriver om böcker från alla förlag. Bokunge har funnits sen 2009.

Vad läser ni helst?
Roliga och smarta böcker om barns vardag, just nu Rose Lagercrantz böcker om Dunne. Senaste boken, Livet enligt Dunne, kom ut i år och är perfekt både som högläsning och bok att läsa själv.

Vilken bok läser ni om?
Agnes Cecilia
. Jag tycker om att vara i Maria Gripes värld, den som finns mellan verklighet och det magiska.

Vilken bok tänker ni fortfarande på ibland?
När jag var åtta år fick jag riktigt tjock, lyxig samlingsvolym med tre av Viveca Lärns Mimmi-böcker i. Sen när jag fyllde år önskade jag mig en skrivmaskin, för jag ville skriva på maskin precis som Mimmi (fast hon hittade sin i en container). Den fina, röda Mimmi-boken tänker jag fortfarande på för den fick mig att skriva.

Zellys Bokblogg
Hej Zelly, vem är du?
Jag är en 34-årig Stockholmare som till vardags jobbar på hotell där jag stortrivs. 

Beskriv din blogg!
Jag har bloggat sedan 1 januari 2013. I min blogg hittar man stor variation från deckare till klassiker, från chick-lit till skönlitteratur. Man kan helt enkelt beskriva min blogg som Gott & Blandat, här finns något för alla. 

Vilken bok läser du om?
Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Jag älskar den boken så mycket.

Vilken bok får dig att gråta?
Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin. 

Vilken bok tänker du fortfarande på ibland?

Flyga drake av Khaled Hosseini är en av mina favoritböcker. Jag blir tagen bara av att tänka på den.

Bokomaten
Hej, Viktoria, vem är du?
Jag är en bokälskande skolbibliotekarie som äter, sover och andas litteratur. Förutom böcker så gillar jag mat, musik, film och konst, kaffe, resor och en massa annat som ibland märks på bloggen. Jag har tre katter, en liten pocket på 2,5 år och en man som inte alls jobbar med böcker.

Beskriv din blogg!
Jag har bloggat sedan 2007 och bloggen började faktiskt som en blogg om både mat och litteratur. Där av namnet. Numera märks det kanske mest i att jag gärna skriver om kokböcker då och då. Det är mycket barn- och ungdomslitteratur men också en hel del läskigheter, period crime och lite samtidslitteratur.

Vilken bok läser du om?
Harry Potter, Ett rum med utsikt och En förlorad värld. Blev för svårt att välja en men dessa är favoriter för att uttrycka det milt.

Vilken bok får dig att gråta?
Herregud vad jag bölade när jag läste The fault in hour stars av John Green. Gråtfest deluxe.

Vilken bok tänker du fortfarande på ibland?
Förutom ovan nämna ”omläseböcker” (som lever med mig varje dag) så Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandbergs Cirkeln-trilogi. Den kommer ofta upp i många sammanhang. De karaktärerna känns som att de fått lite av ett eget liv.