Årets Augustpris delas ut den 23 november

Yukiko Duke och Jenny Jägerfeld.

Yukiko Duke och Jenny Jägerfeld. Foto: Jocke Ström.

 

Augustpriset 2020

Årets Augustpris delas ut måndagen den 23 november, vid ett digitalt direktsänt evenemang. Programmet leds av Yukiko Duke.

"Det blir en lite mer intim gala, men vi utlovar härlig feststämning!" säger Yukiko. "För det här är ju en av det litterära årets höjdpunkter i Sverige - och nu mer än någonsin behöver vi ju litteraturen. Litteraturen roar, tröstar, stärker, ger oss kunskap i den mörka tid vi nu tillsammans tar oss igenom. Så bänka er med finglasen och bubblet på måndag!"

Med i studion finns även Jenny Jägerfeld, som tilldelades Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok år 2010 för Här ligger jag och blöder. "Det känns otroligt roligt att få vara med att dela ut Augustpriset i år!" säger Jenny, "särskilt eftersom jag vet av egen erfarenhet hur otroligt betydelsefullt det kan vara att vinna."

Programmet kommer att sändas här på augustpriset.se, från klockan 16.30 - missa inte det!

Vilka arton titlar som nominerats till årets Augustpris offentliggjordes under ett direktsänt scenprogram på Södra Teatern i Stockholm, den 19 oktober. Du hittar dem alla här.

 

Augustpriset delas ut i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. Lilla Augustpriset kommer också att delas ut, och årets mottagare av Svenska Förläggareföreningens Hederspris kommer uppmärksammas och hyllas.