2021 års jury för Lilla Augustpriset

2021 års jury för Lilla Augustpriset är utsedd och jobbar just nu för fullt med att välja ut de 6 bidrag som kommer nomineras till Lilla Augustpriset. Nomineringarna tillkännages den 19 oktober, och Lilla Augustpriset kommer delas ut under Augustgalan den 22 november.

Juryn leds av ordförande John Häggblom, och består förutom honom av Eva Boström, Maria Frensborg, Alex Haridi och Anna Nordlund.

John Häggblom, juryns ordförande, är förläggare och manusutvecklare på Bokförlaget Forum. Han började som redaktör på Forum år 2004.

Eva Boström är lärare och har arbetat som det i över 20 år. Hon brinner för litteratur och att få människor att läsa. 2006 startade hon bloggen Boktokig och hon finns även på instagramkontot med samma namn. Tidigare var hon bokrecensent på tidskriften Amelia.

Maria Frensborg är författare och har skrivit ett tjugotal böcker för barn och unga. Hennes senaste bok är vuxenromanen Dag före röd dag, från 2021. Tidigare har hon undervisat i svenska på gymnasiet. 

Alex Haridi är författare och dramatiker, framför allt verksam inom film och TV. Han har bland annat skrivit manus till Blå ögon, Störst av allt och Kärlek och anarki. Som skönlitterär författare debuterade han 2015 med ungdomsromanen Huset mittemot. Han är även ordförande för Sveriges dramatikerförbund.

Anna Nordlund är docent i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. Hon har gett ut ett flertal böcker, bland annat Selma Lagerlöf: Sveriges modernaste kvinna (tillsammans med Bengt Wanselius, 2018) och Svenska hjältinnor: 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor (tillsammans med Colette van Luik, 2019). Tillsammans med Ann Boglind står hon för idé och urval till antologin En bro av poesi som Svenska Akademien skänker till alla sexåringar hösten 2021. 

 

John Häggblom, ordförande för Lilla Augustprisets jury 2021.