Nominerade 2018

Nominerade 2018

Här är de nominerade bidragen i Lilla Augustpriset 2018! Läs alla bidragen och rösta på din favorit. 

Totalt 500 bidrag inkom i år, och de sex bästa texterna valdes ut av Lilla Augustprisjuryn. Vinnaren utses genom att juryns röster och allmänhetens röster vägs samman. Röstningen pågår fram till 19 november.

Läs mer om Lilla Augustpriset här.

Jag städade mitt rum idag: en dialog

Elin Herrault
Hägersten
Juryns motivering : 

Med bra rytm, sprudlande energi och tät komposition förs berättelsen Jag städade mitt rum i dag effektivt framåt. Historien lämnar utrymme för tolkning handlar det om tvångstankar och ångest eller om överskottsenergi och nyfikenhet på livets varande?

Garderobiär

Samuel Levander
Stockholm
Juryns motivering : 

En egensinnig berättelse om två aktörer i natten: gästen och garderobiären. Den ena dansar och roar sig, den andra delar ut brickor och lyder. Med fantasi och finurlighet utforskar författaren vad som händer när garderobiären utmanar nattens spelregler.

Det drunknar en sjöjungfru i grannens pool

Amanda Rudelius
Knivsta
Juryns motivering : 

Med en övertygande stil som är både litterär och lättillgänglig, lyckas författaren få en historia om sexuella övergrepp att kännas helt ny och stanna kvar länge hos läsaren.

Utdrag ur ett liv

Sanna Wall
Hisings Backa
Juryns motivering : 

Varför mår jag så här? Det frågar sig poeten bakom Utdrag ur ett liv. En uppväxt skildras: sju, elva, 13, 15, 16, 17, 18, 19 år. Besvikelser och lidande, men utan klyschor. Bara rakt och ärligt; inifrån och utifrån; jakten på en strimma ljus.