Elite Hotels

Elite Hotels

Elite Hotels är sedan 2016 ny samarbetspartner till Augustpriset. Nedan kan du läsa Elite Hotels egna ord om varför de väljer att stödja Augustpriset. 


Bicky Chakraborty, VD och ägare till Elite Hotels. Foto: Ann Jonasson.

 

– Det är väldigt hedrande for mig och Elite Hotels att få vara med att utveckla Augustpriset. Att bidra genom att stötta svensk litteratur och det skrivna ordet är viktigt för oss och positivt för samhället och för Sverige. Samhällsengagemang av den här sorten är också mycket stimulerande för mig och mina medarbetare, säger Bicky Chakraborty, VD och ägare till Elite Hotels.

Elite Hotels är en svensk hotellkedja och vi vill genom att stödja Augustpriset bidra till att lyfta fram och stärka den svenska litteraturen och det skrivna ordet. Det är för oss ett sätt att i förlängningen bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Augustpriset har en naturlig koppling till våra värdeord – tradition, kvalitet, flärd – och till vår verksamhet. Boken och läsningen utgör en naturlig del av en hotellvistelse och innehar en självklar plats på våra hotell. Att vi har ett starkt engagemang för kultur och det svenska kulturarvet också i en bredare bemärkelse blir tydligt i vårt arbete för att bevara och förvalta anrika stadshotell.

Elite Hotels stödjer flera olika initiativ som på olika sätt vänder sig till barn och unga. Lilla Augustpriset är en tävling för unga mellan 16 och 20 år och som syftar till att öka unga människors intresse för läsning och det skrivna ordet. Vi är med och stödjer Lilla Augustpriset och vill på så vis bidra till att skapa framtidens Augustpristagare.

Om Elite Hotels

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största privatägda hotellkedja och har i dag 31 hotell på 21 orter i Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vd, grundare och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotels of Sweden sysselsätter cirka 4000 medarbetare. Koncernen omsätter över 2 miljarder kronor årligen och inkluderar utöver hotellverksamheten även gastropubkedjan The Bishops Arms med 40 enheter. Mer information om Elite Hotels finns på www.elite.se.

Kontakt

Bicky Chakraborty, VD och grundare Elite Hotels of Sweden, 08-566 217 70, bicky.chakraborty@elite.se

Air Max 95 Stussy