2017:1 Augustpodden med Tara Moshizi och Mats Strandberg

Augustpodden har fått nya kläder. Detta är första avsnittet i en ny inspirerande serie om läsning. Journalisten Tara Moshizi bjuder in kända gäster till studion för att bland annat prata om romankaraktärer de blivit kära i, böcker som fått dem att lipa och författare som format deras uppväxt. Och vilket är egentligen det bästa läsminnet?

– Jag snokar gärna lite diskret i folks bokhyllor för att ta reda på vad de läser, och nu kan jag äntligen sluta smyga med det. Podden ger mig legitimitet. I programserien ska jag fullständigt vältra mig i härlig litteratur tillsammans med mina gäster och ta reda på vilka böcker som förändrat deras liv. Dessutom ska jag ta reda på om det är ok att vara otrogen i litteraturens namn, säger Tara Moshizi. 

Premiärprogrammet gästas av författaren Mats Strandberg som tillsammans med Sara Bergmark Elfgren ligger bakom Engelsfors-trilogin. Han avslöjar vilken författare som gett honom stress-eksem, varför tv-serien Twin Peaks varit en stor inspirationskälla och vilken bok som tröstade honom när han var mitt i en sorg. Dessutom berättar Mats varför han vill sätta skräck i ett demensboende. Tara kontrar med att avslöja en mörk hemlighet som involverar Knausgård. På köpet får du massor av boktips som rör allt ifrån vikingafantasy till riktiga rysare. 

Under serien kommer Augustpodden att fokusera på läs- och skrivlust och på samtida svensk litteratur. Augustpodden kommer också att ge inspiration och tips till alla unga skribenter när Lilla Augustpriset står i fokus. 

Augustpodden produceras av Tara Moshizi på uppdrag av Svenska Förläggareföreningen och presenteras i samarbete med Elite Hotels och PostNord.